Takeda Ryu Kobilza Ha

Jukempo

Nieuwsgierig? Volg 3 gratis proeflessen!

Takeda Jukempo (ongewapende vechtstijl) bestaat uit een combinatie van Kempo (Chinees boksen), aangevuld met Takeda Jujitsu technieken.

Het hedendaagse Takeda Jukempo onderricht is geëvolueerd uit het Chinese boksen naar een combinatie van snelle stoten, slagen en trappen, gecombineerd met klemmen en worpen alsmede immobilisatie en transporttechnieken.

Naast snelheid en vastberadenheid wordt er in Takeda Jukempo gewerkt met controle, over het eigen lichaam en dat van de tegenstander. Zo kan deze gevechtssport op een veilige en intensieve manier onderricht worden.

Takeda Jukempo is de discipline met een nadruk op snelle ontspanning!
In Takeda Jukempo zijn er veel aanvallen mogelijk en kan aanval en verdediging vloeiend in elkaar overgaan, maar daarvoor is het noodzakelijk om snel te kunnen ontspannen.

Flexibiliteit, snelheid en superieure lichaamsbeheersing zijn de kenmerken van deze adembenemende vechtsport, die afbreuk doet aan het gebruik van wapens, maar is toch niet ongewapend omdat de kunst het gebruik van armen en benen als uitzonderlijk effectieve wapens omvat.

Meer weten over de andere Takeda disciplines?
AikidoIaido – Jodo – Jukempo – Kendo – Jujitsu

Nieuwsgierig?  Volg 3 gratis proeflessen!