Takeda Ryu Kobilza Ha

Over ons

Nieuwsgierig? Volg 3 gratis proeflessen!

Takeda Ryu is een krijgskunst in de traditie van de Samurai. Deze krijgskunst vindt zijn oorsprong in de Kai Genji Takeda familie. De naam Takeda Ryu Kobilza Ha betekent niks anders dan de School van Takeda volgens Siegfried Kobilza. Takeda Ryu bestaat inmiddels al meer dan 800 jaar. Al die tijd is de kennis van de Samurai bewaard gebleven, zodat tot op de dag van vandaag zeer realistisch getraind kan worden.

Onder leiding van Siegfried Kobilza staat Takeda Ryu Kobilza Ha voor een helder en duidelijk trainingsconcept en zeer sterk ontwikkelde trainingsmethodes. Hierdoor wordt een hoge mate van vaardigheid verworven door de beoefenaars (Takeda Budoka) in de verschillende vechtsporten van de Takeda krijgskunst. Takeda Ryu Kobilza ha vertegenwoordigt het Sobudo concept. Sobudo wil zeggen dat alle vechtsporten (Sobudo Disciplines) van de Takeda krijgskunst in hun totaliteit worden onderricht.

Dit is echter geen verplichting, veelmeer is het een mogelijkheid in het beoefenen, die Takeda Ryu Kobilza Ha aanbied. Iedereen is vrij om ervoor te kiezen één of een willekeurige combinaties van twee of meer van de aangeboden vechtsporten te beoefenen.

Binnen de Takeda school worden meerdere disciplines onderricht. Tussen de verschillende disciplines lijkt veel verschil te zitten, maar eigenlijk valt dit wel mee. Er is inderdaad verschil tussen het vechten met een wapen en het vechten zonder. Maar Sokutai Doza (verplaatsingen van het lichaam) en Kamae (houding) zitten in alle disciplines en dus zijn er veel parallellen te trekken. Daarnaast zijn de principes in alle disciplines. Als je in Takeda Aikido iemand uit balans kan halen, kan dat ook in Takeda Jodo. Hierdoor leer je in principes te denken en niet in voorgebakken oefeningen.

– Krijn Kieviet, Juli 2008

Trainingslocaties

Er zijn drie lokaties (Sobukan) in de regio Utrecht waar we op dit moment trainen. Als je interesse hebt in 3 gratis proeflessen of in onze school, neem dan gerust contact met ons op!

Leidsche Rijn
Elke woensdag
20:00 – 22:00 uur
Gymzaal Forum ‘t Zand
Pauwoogvlinder 12-18
3544 DB Utrecht
Routebeschrijving

Utrecht
Elke vrijdag
20:00 – 22:00 uur
All Inn Fitness
Vlampijpstraat 79
3534 AR Utrecht
Routebeschrijving

Nieuwegein
Elke zondag
13:00 – 15:00 uur
15:00 – 17:00 uur
Sportcomplex
Merwestein
Merweplein 1
3432 GN Nieuwegein
Routebeschrijving

Inschrijven & Kosten

Als je na drie gratis proeflessen gegrepen bent door de Takeda Budo, kan je jezelf inschrijven als lid van de Nederlandse Vereniging Takeda Budo. Hiervoor betaal je € 50,- euro contributie voor de eerste twee maanden, plus € 65.- euro inschrijfkosten (€ 115,- in totaal). Hiervoor ontvang je Kamons (logo’s) van de school, het handboek Takeda Sobudo en een Budopaspoort.

De eerste twee maanden kan je trainen wanneer je wilt! Je kan dus uitproberen hoeveel trainingen je bij kan en wilt wonen, of welke het handigste uitkomen. Het soort lidmaatschap dat je bij inschrijving kiest is dus afhankelijk van het aantal trainingen dat je per week verwacht te volgen. De hoogte van de contributie is dan:

Elke vier weken vragen we je om door te geven wanneer je komt trainen, dan maken we een persoonlijk trainingsprogramma voor je. Je bepaalt dus zelf hoeveel je kan trainen en waarin je jezelf wilt ontwikkelen!

Tot nu toe heb ik hoofdzakelijk getraind met het zwaardtrekken (Takeda Iaido) en oefenen met de stok (Takeda Jodo), waarbij ik af en toe gehinderd door jicht, er veel plezier aan beleef. En ondanks dat ik tot op heden slechts één keer per week kan trainen, begin ik mij toch wat vertrouwd te voelen met het zwaard. De leden waarmee ik gezamenlijk train geven goede feedback, staan open voor vragen en zorgen er voor dat je snel wordt opgenomen in de groep.

– Bas de Bruin, December 2010

De materialen die je nodig hebt zijn dan ook helemaal afhankelijk van waar je ambities liggen. Om een proefles te volgen heb je niet meer nodig dan een T-shirt en trainingsbroek. We helpen je daarna graag met advies voor het aanschaffen van andere trainingsmaterialen!

Als kersverse Shodan Iaido deed ik mijn eerste Batto Giri Shiai, een wedstrijdvorm waarin we met een Shinken (scherp zwaard) snijtechnieken op een Maki (opgerolde Tatami-mat) uitvoeren. Ik deed de dubbele snij techniek welke op mijn training niet lukte. Bij de shiai lukte het wel. Zeer leuk om alle andere Yudansha en de Sensei aan het werk te zien. Er is nog een lange weg te gaan voor me…

– Jeroen Verhoef, Juli 2008
Nieuwsgierig?
Volg 3 gratis proeflessen!