Takeda Ryu Kobilza Ha

Over ons

Nieuwsgierig? Volg 3 gratis proeflessen!

Takeda Ryu is een krijgskunst in de traditie van de Samurai. Deze krijgskunst vindt zijn oorsprong in de Kai Genji Takeda familie. De naam Takeda Ryu Kobilza Ha betekent niks anders dan de School van Takeda volgens Siegfried Kobilza. Takeda Ryu bestaat inmiddels al meer dan 800 jaar. Al die tijd is de kennis van de Samurai bewaard gebleven, zodat tot op de dag van vandaag zeer realistisch getraind kan worden.

Onder leiding van Siegfried Kobilza staat Takeda Ryu Kobilza Ha voor een helder en duidelijk trainingsconcept en zeer sterk ontwikkelde trainingsmethodes. Hierdoor wordt een hoge mate van vaardigheid verworven door de beoefenaars (Takeda Budoka) in de verschillende vechtsporten van de Takeda krijgskunst. Takeda Ryu Kobilza ha vertegenwoordigt het Sobudo concept. Sobudo wil zeggen dat alle vechtsporten (Sobudo Disciplines) van de Takeda krijgskunst in hun totaliteit worden onderricht.

Dit is echter geen verplichting, veelmeer is het een mogelijkheid in het beoefenen, die Takeda Ryu Kobilza Ha aanbied. Iedereen is vrij om ervoor te kiezen één of een willekeurige combinaties van twee of meer van de aangeboden vechtsporten te beoefenen.

Takeda Ryu is voor mij een school waarin ik Budo leer in de stijl van de Samurai. De ervaren Budoka (Sempai) trainen met de minder ervaren Budoka (Kohai), om kennis en ervaring over te dragen.
Het is een fijne sport om fysiek, maar ook mentaal, mee bezig te zijn. De vast opbouw in de les en het gebruik van etiquette (Reigisaho) helpen mij effectief te trainen en verbanden te leggen tussen de verschillende disciplines. Tot slot is Takeda Ryu een leuke groep mensen, om samen mee te trainen en te leren.

Trainingslocaties

Er zijn drie lokaties (Sobukan) in de regio Utrecht waar we op dit moment trainen. Als je interesse hebt in 3 gratis proeflessen of in onze school, neem dan gerust contact met ons op!

Woensdag in Leidsche Rijn
Elke week van
20:00 tot 22:00 uur
Gymzaal Forum ‘t Zand
Pauwoogvlinder 12-18
3544 DB Utrecht
Routebeschrijving

Vrijdag in Leidsche Rijn
Elke week van
20:00 tot 22:00 uur
Gymzaal Forum ‘t Zand
Pauwoogvlinder 12-18
3544 DB Utrecht
Routebeschrijving

Zondag in Nieuwegein
Elke week van
13:00 tot 15:00 uur
en van
15:00 tot 17:00 uur
Jodaro Gym
Constructie weg 6
63433 NN Nieuwegein
Routebeschrijving

Inschrijven & Kosten

Als je na drie gratis proeflessen gegrepen bent door de Takeda Budo, kan je jezelf inschrijven als lid van de Nederlandse Vereniging Takeda Budo. Hiervoor betaal je €50,- euro contributie voor de eerste twee maanden, plus €65.- euro inschrijfkosten (€115,- in totaal). Hiervoor ontvang je Kamons (logo’s) van de school, en een Budopaspoort.

De eerste twee maanden kan je trainen wanneer je wilt! Je kan dus uitproberen hoeveel trainingen je bij kan en wilt wonen, of welke het handigste uitkomen. Het soort lidmaatschap dat je bij inschrijving kiest is dus afhankelijk van het aantal trainingen dat je per week verwacht te volgen. De hoogte van de contributie is dan:

Elke vier weken vragen we je om door te geven wanneer je komt trainen, dan maken we een persoonlijk trainingsprogramma voor je. Je bepaalt dus zelf hoeveel je kan trainen en waarin je jezelf wilt ontwikkelen!

Het feit dat er meer dan één discipline beschikbaar is bij Takeda Ryu biedt mij kansen en flexibiliteit. Het liefst train ik alle disciplines, maar toen ik een periode minder intensief kon trainen heb ik gekozen om alleen Iaido te trainen.
Ik kon hierdoor de Kiso (basis) elementen gewoon blijven oefenen, toen ik weer meer kon gaan trainen merkte ik dat ik de kennis van de andere disciplines niet kwijt was en ik de trainingen goed kon volgen!

De materialen die je nodig hebt zijn dan ook helemaal afhankelijk van waar je ambities liggen. Om een proefles te volgen heb je niet meer nodig dan een T-shirt en trainingsbroek. We helpen je daarna graag met advies voor het aanschaffen van andere trainingsmaterialen!

Als kersverse Shodan Iaido deed ik mijn eerste Batto Giri Shiai, een wedstrijdvorm waarin we met een Shinken (scherp zwaard) snijtechnieken op een Maki (opgerolde Tatami-mat) uitvoeren. Ik deed de dubbele snij techniek welke op mijn training niet lukte. Bij de shiai lukte het wel. Zeer leuk om alle andere Yudansha en de Sensei aan het werk te zien. Er is nog een lange weg te gaan voor me…

Nieuwsgierig?
Volg 3 gratis proeflessen!