Takeda Ryu Kobilza Ha

Sobudo

Nieuwsgierig? Volg 3 gratis proeflessen!

De Sensei van Takeda Ryu Nederland geven onderricht in alle Takeda disciplines (Aikido, Iaido, Jodo, Jukempo, Kendo en Jujitsu). Deze benadering, het trainen van alle Takeda disciplines, wordt ook wel Sobudo genoemd. De term Sobudo komt vanuit de Koryu, dat wil zeggen dat deze vorm van onderricht zijn oorsprong in de oudheid vindt. Elke Takeda discipline heeft hierbij zijn eigen charme en benadrukt een eigen aspect van de totale krijgskunst terwijl zij allen dezelfde basis delen. Daarom biedt het trainen van Sobudo de beoefenaars de mogelijkheid zich steeds verder te blijven ontwikkelen en kan de complete krijgskunst van de Takeda Samurai ook heden ten dage nog steeds worden getraind.

Hieronder vind je meer informatie over de afzonderlijke Takeda disciplines.

Aikido

Aikido
Takeda Aikido is tegenwoordig hoofdzakelijk een kunst van zelfverdediging. Je leert je kracht gebruiken om klemmen en worpen toe te passen, waardoor je controle uit kan oefenen over je tegenstander.

Iaido

Aaido
Takeda Iaido is het supersnel trekken en secuur snijden met het zwaard. Door ons lichaam efficiƫnt te leren gebruiken kunnen we snel en effectief bewegen. Vanuit een wakkere geest leren we daarnaast de strategie van aanval en verdediging te doorgronden en toe te passen. Het Iaido dat nu onderricht wordt is een onderdeel van het complete zwaardmanschap (Kenjutsu).

Jodo

Jodo
Takeda Jodo is het gevecht met de Jo (stok van ongeveer 1 meter). Naast klemmen en worpen leer je ook slagen en bloktechnieken. De veelzijdigheid van het wapen maakt een zeer vrije uitbeelding van de principes van het gewapende gevecht mogelijk.

Jukempo

Jukempo
Takeda Jukempo is een ongewapende gevechtssport waarin je stoten, slagen en trappen in combinatie met klemmen en worpen leert te gebruiken om controle over je tegenstander te krijgen.

Kendo

Kendo
Takeda Kendo (ook wel Sobukendo genoemd) is de strategie van het vechten met getrokken zwaard. Een snel oog en moed zijn van belang om succesvol te zijn in het zwaardgevecht. In het Takeda Kendo is het mogelijk om deze aspecten te trainen met de Bokken (houten oefenzwaard) en de fukuro Shinai (origineel bamboe, nu kunststof zwaard waarmee contact gemaakt kan worden). Het Kendo dat nu onderricht wordt is een onderdeel van het complete zwaardmanschap (Kenjutsu)

Jujitsu

Jiujitsu
Takeda Jujitsu duidt op een combinatie van voornamelijk ongewapende gevechtstechnieken. Naast het toepassen van worpen en klemmen worden er ook Atemi (slagtechnieken) toegepast. Er worden aspecten van alle Takeda disciplines in verenigd.

Nieuwsgierig? Volg 3 gratis proeflessen!