Takeda Ryu Kobilza Ha

Jujitsu

Nieuwsgierig? Volg 3 gratis proeflessen!

Jujitsu is een algemene term voor de verschillende methoden van voornamelijk het ongewapende gevecht. Deze Takeda discipline is aangepast aan de behoeften in verschillende gevechtssituaties.

Het bevat vandaag de dag alle aspecten van het vechten tegen één of meerdere tegenstanders die gewapend of ongewapend kunnen zijn. Het is gebaseerd op de Sobudo disciplines van onze school, waarmee we leren ons ongewapend te verdedigen tegen aanvallen met of zonder wapens; alsmede een aanvaller te ontwapenen en het wapen gebruiken voor de eigen verdediging.

Bij Takeda Ju Jitsu maken we gebruik van Atemi: slag, stoot en schop technieken op vitale plekken als deel van klemmen en worpen alsmede immobilisatie en transporttechnieken. Zo wordt de
tegenstander continu uit balans gehouden, fysiek en mentaal.

Takeda Jujitsu is voor mij eigenlijk een soort training met de verschillende methoden van voornamelijk ongewapend vechten. Een methode van ongewapende gevechten, waarbij we echter ook het gebruik van vrijwel elk beschikbaar wapens mogelijk is!

De Takeda Jujitsu discipline is altijd aangepast aan de behoeften in de verschillende gevechtssituaties. Het bevat vandaag de dag alle aspecten van het vechten tegen één of meerdere tegenstanders die gewapend of ongewapend zijn.

Meer weten over de andere Takeda disciplines?
AikidoIaidoJodoJukempoKendo – Jujitsu

Nieuwsgierig?  Volg 3 gratis proeflessen!