Takeda Ryu Kobilza Ha

Kendo

Nieuwsgierig? Volg 3 gratis proeflessen!

Takeda Kendo (zwaardvechten, ook wel Sobukendo genoemd) is een onderdeel van de complete zwaardmanschap (Kenjutsu).

Deze Takeda discipline werd ontwikkeld, naast het Takeda Iaido en Batto-giri, om het zwaardvechten op een snelle manier te kunnen beoefenen. Het omvat strategische zwaard oefeningen vanuit het oude Kenjutsu (Tachikendo) gecombineerd met technieken zoals worpen.

De juiste beslissing op het juiste moment uitvoeren vereist geduld, een strategische aanpak, moed en vastberadenheid. Al deze eigenschappen komen samen in het Takeda Kendo onderricht.

Takeda Kendo is voor mij de Takeda Sobudo Discipline voor de snelheid in het vrije-vechten! Je hebt een vrij kleine houding met de voeten ten opzichte van de andere Sobudo disciplines, welke ook nodig is om heel snel te kunnen bewegen met je lichaam. Er is ook maar een kleine beweging nodig om zwaard te ontwijken omdat het zwaard ook niet zo breed is. Maar ook de beweging van het zwaard zijn vrij snel, waardoor je dus een goed oog moet hebben om snel de openingen te herkennen.

Met onze Kendo trainingen maken we geen gebruik van een een bepantsering voor een bescherming zoals bij verschillende andere Kendo scholen.
De enige toegift op bescherming, is het gebruik van de bamboe zwaard gewikkeld in een katoenen hoes. Het zijn de vaardigheden en kennis van de goede leerling die het verschil maakt!

Meer weten over de andere Takeda disciplines?
AikidoIaido – Jodo – Jukempo – Kendo – Jujitsu

Nieuwsgierig?  Volg 3 gratis proeflessen!